Permadental

Hoofdkantoor:
Emmerich am Rhein

(Duitsland)

Hoofdkantoor:
Emmerich am Rhein

Permadental opereert in de Duitse markt en vermarkt gebitsprotheses afkomstig uit met name ’s werelds grootste dentale laboratorium in Shenzen, China. Het bedrijf belevert ruim 1.000 tandartspraktijken in Duitsland.

Paul de Vries, voormalig CEO Permadental
Foreman stond als betrokken partner pal naast mij als ondernemer. We namen gezamenlijk stappen die de organisatie daarvoor niet leek te kunnen nemen. Naast momenten van stress hadden we samen ook een hoop plezier. De vaart zat er lekker in. Het was een mooie tijd met – na het spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen – enorm succes.

Exit:

In 2013 is Permadental verkocht aan de Modern Dental Group uit China, een belangrijke leverancier van Permadental. Vanaf de overname door Foreman tot het moment van verkoop aan MDL is de oprichter van Permadental op succesvolle wijze betrokken gebleven als commissaris bij de vennootschap.

Toegevoegde waarde Foreman:

Na overname van de meerderheid van de aandelen van de oprichter heeft Foreman het management ondersteund bij de professionalisering van de organisatie (o.a. het opzetten van rapportagestructuren, het verbeteren van de sales organisatie en het structureren van de marketingactiviteiten) en het doen toenemen van verkopen aan bestaande klanten. Tevens heeft Foreman additioneel kapitaal verstrekt voor de acquisitie van Semperdent, de belangrijkste concurrent. Als gevolg hiervan is een substantiële omzettoename bereikt, kostensynergie gerealiseerd en diversificatie van toeleveranciers tot stand gekomen.

website:

nl_NL